Pikantiški persimonų keksiukai

0
109

Reikės:

  • 3 puodelių miltų;
  • 2 arbatinių šaukštelių cinamono;
  • pusės arbatinio šaukštelio imbiero;
  • ¼ arbat. šaukšt. o gvazdikėlių;
  • ¼ arbat. šaukš muskato riešutų;
  • 1 arbat. šaukš kepimo sodos;
  • pusės arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 puodelio rapsų aliejaus;
  • 2 puodelių cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 2–3 didžiųjų persimonų (priklausomai nuo dydžio);
  • pusė puodelio kviečių gemalų.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Keksiukų formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Į dubenį išsijokite miltus, cinamoną, imbierą, gvazdikėlius, muskato riešutą, kepimo soda ir druską.

Supilkite aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilę, plaktuvu plakite maždaug 4–5 minutes. Į gautą plakinį pilkite išsijotus birius produktus. Lengvai sumaišykite visus produktus.

Nulupkite ir sutarkuokite persimonus. Juos berkite į tešlą. Galiausiai berkite kviečių gemalus, viską lėtai ir kruopščiai išmaišykite. Tešlą tolygiai paskirstykite į formeles. Kepkite apie 25 min., vis įkišdami medinį pagaliuką ir tikrindami, kada bus sausas. Išimtus iš orkaitės keksiukus palikite 5 min. atvėsti, tada išimkite iš formos ir palaukite kol visai atvės.

Šeimininkės.info