Tag Archives: mitybą

3 idėjos, kaip pagaminti dovaną iš turtus ir sėkmę pranašaujančių riešutų

Nuo seniausių laikų žiemos šventės suburdavo artimuosius, o pagrindiniu akcentu, žinoma, tapdavo – dėmesys vieni kitiems ir dovanos, kurioms ypatingą aurą suteikdavo pagamintų rankdarbių ar skanėstų simbolika. Vienu pagrindinių simbolių, norint palinkėti turtų, sėkmės ir džiaugsmo, būdavo riešutai. 3 idėjos, kaip ir kokias dovanas paruošti su jais? Gerus, derlingus metus – štai ką simbolizuodavo riešutai anksčiau, kai visus namus aplankydavo ...

Skaityti plačiau »

Patiekalai iš morkų užtikrina sveiką mitybą (receptai)

Morkos šaltuoju metų laiku sulaukia didesnio dėmesio ne vien dėl to, kad kiekvienam sniego seniui reikia nosies. Šios daržovės yra puikus skaidulų, vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis, todėl labai naudingos sveikatai. Pasak maisto gamybos eksperto, morkų patiekalais lengva praturtinti mitybą, nes dauguma receptų yra išties paprasti, o šviežių gėrybių kainos šiuo metu – pačios palankiausios. Lietuviškame prekybos tinkle didžiausią paklausą ...

Skaityti plačiau »

Klausimas, aktualus kiekvienam: kaip pagerinti miegą?

Pagerinti miegą – tai tikslas, kurį anksčiau ar vėliau sau išsikelti turėtų kiekvienas iš mūsų. Nuolat juntant miego trūkumą, neigiamai veikiama tiek mūsų fizinė, tiek protinė veikla. Neišsimiegojus suprastėja darbo efektyvumas, nusilpsta organizmo imuninė sistema, tampame išsiblaškę, jautresni, sumažėja motyvacija. Dėl šios priežasties, GERO MIEGO KLUBO ekspertai pataria, į ką svarbu atkreipti dėmesį norint, kad mūsų miegas taptų kokybiškas. Pagerinti ...

Skaityti plačiau »

Sveikos mitybos diena – kokius riešutus ir kaip ruošti, kad gautume didžiausią naudą?

Nors gerėja mūsų gyvenimo kokybė ir gydymo galimybės, tačiau sergame ne mažiau. Kodėl? Pasak ajurvedos specialistės, gydytojos Astos Keturkienės, visi atsakymai ir ligų priežastys slypi mūsų lėkštėse. Lapkričio 8-tąją, minint Europos sveikos mitybos dieną, atsigręžkime į gamtą ir jos teikiamas dovanas. Viena iš jų – riešutai. Faktai, kurių dar nežinojote apie riešutų naudą ir receptai, kurie patiks visai šeimai. Kodėl ...

Skaityti plačiau »

Populiarūs šefai: valgykite daugiau vaisių ir daržovių, bulvės nesiskaito

Kas antras vilnietis per mažai valgo vaisių, kas trečias – daržovių, rodo Vilniaus visuomenės sveikatos biuro naujausias tyrimas. Lapkričio 8-ąją visoje Europoje minint Europos sveikos mitybos dieną, žinomi virtuvės šefai ragina į kasdienę savo mitybą įtraukti daugiau daržovių, užkandžiams rinktis vaisius, riešutus. „Pasaulio sveikatos organizacija labai aiškiai sako: valgydami per mažai daržovių ir vaisių rizikuojame gyventi trumpiau, nes nevisavertė mityba ...

Skaityti plačiau »

Sveikas žmogus – maistas, sportas ir… miegas

Sveikas žmogus – laimingas žmogus! Vis dėlto, kaip greitame kasdieninio gyvenimo ritme išsaugoti gerą savijautą ir sveikatą? Tai klausimas anksčiau ar vėliau iškylantis kiekvienam iš mūsų. Atsakymą į jį dažniausiai lydi du patarimai – sveikai maitintis ir būti fiziškai aktyviam. GERO MIEGO KLUBO ekspertai primena, kad yra ir trečioji, nuo geros savijautos ir sveikatos neatsiejama dalis – kokybiškas miegas. Sporto ...

Skaityti plačiau »

„Sudie, atostogos!“, arba ką valgyti, kad būtų lengviau grįžti į ritmą

Atsipalaiduoti vasarą, žinoma, naudinga ir netgi būtina, tačiau grįžti į mokslus ar darbus kartais būna uždavinys ne iš lengvųjų. Sakoma, jog bendrą organizmo būseną ir protinę veiklą sustiprinti, o kartais ir priešingai – apsunkinti, gali net ir atitinkamas maistas. Tad ką valgyti, norint jaustis energingiems ir suaktyvinti smegenų ląsteles? Balansas dienotvarkėje ir lėkštėje Pasak prekybos tinklo maisto ekspertės Vilmos Juodkazienės, ...

Skaityti plačiau »

Tyrimas: lietuvių mityba gerėja, bet štai ko galėtume pasimokyti iš estų

Pirmą kartą Baltijos šalyse „Arimex” užsakymu vykdytas riešutų ir džiovintų vaisių kategorijų tyrimas atskleidė įdomius vartotojų užkandžiavimo įpročius. Kuo mūsų ir kaimyninių šalių gyventojų mitybos įpročiai panašūs, o ko, pasak mitybos specialistų, galėtume pasimokyti iš estų? Sveikata besirūpinantys reiklesni ir savo mitybai Įdomus ir nustebinęs tyrimo faktas, kad riešutų ir džiovintų vaisių nevartoja tik 1 proc. apklaustųjų. Riešutai yra dažniausiai ...

Skaityti plačiau »

Velykų virtuvė šiandien: nuo sveikuoliškų desertų iki gurmaniškų delikatesų

Simona Burbaitė. Monikos Rukaitės nuotrauka Šiuolaikiškų Velykų simbolika keičiasi, kaip ir patiekalų įvairovė. Jei anksčiau ant lietuvių stalo puikuodavosi kiaulės galva, šaltiena, virtos dešros, dabar šeimininkės nori gaminti ir sveikesnius, ir įvairesnius patiekalus. Žinoma, ir toliau nepamirštant stiprybės bei atbundančios gamtos simbolių – kiaušinių, žalumos bei stalo karaliaus – pyrago, dabar ruošiamo pasitelkus ir fantaziją, ir močiučių receptus. Kaip rekomenduojama ...

Skaityti plačiau »

Kosmetologai sunerimę: jaunos mergaitės odą prižiūri lyg 50-metės

Kosmetologai pastebi, kad į specialistų kabinetus mamų vedinos ateina vis jaunesnės mergaitės, savo odai problemų sukėlusios pačios. Per gausus, nekritiškas, nei amžiui, nei odos tipui netinkamos kosmetikos, lengvai prieinamos internetu, naudojimas, jų teigimu, turi skaudžių pasekmių. „Šiuolaikinės 14-metės kosmetikos krepšelis kartais toks pat gausus kaip moters, peržengusios 50-ies metų ribą, o kur dar istorijos apie internete, socialiniuose tinkluose matytas kosmetikos ...

Skaityti plačiau »