Sigita Matulevičiūtė – UAB „Horeca sprendimai“ projektų vadovė, DAROM ekspertė, sutiko pasidalinti savo patirtimi apie atliekų rūšiavimą ir dabartinę situaciją Lietuvoje, kuri, anot Sigitos, sparčiai gerėja.
Galbūt galėtumėte papasakoti apie darbo maisto rūšiavimo srityje praktiką?
Jau 11 metų dirbame maisto ir ne maisto atliekų surinkimo ir perdirbimo srityje. Surenkame netinkamas vartoti maisto atliekas iš įvairiausių taškų: mokyklų valgyklų, prekybos centrų, taip pat mūsų paslaugomis naudojasi gamyklos, importuotojai, muitinės tam, kad susidariusios gamybos, kontrabandinės, užterštos ar neatitinkančios ES reikalavimų atliekos nepakliūtų į aplinką, rinką. Šiuo metu net esame įsidiegę elektroninių važtaraščių sistemą, nenaudojame popieriaus dokumentams pildyti, taip tausodami gamtos išteklius. Tikslu laikome surinkti, išrūšiuoti bei perdirbti visas atliekas, išsaugant švarią ir saugią aplinką.
Kokia rūšiavimo nauda?
Plačiau apie tai Nr.28 balandžio 14 d. laikraštyje