18.1 C
Molėtai
2024 / 09 / 13

Geidžiamiausios sezono naujienos atvyko: 10 naujų, sočių ir nebrangių patiekalų iš bulvių – jau „Iki“ parduotuvėse

Ar jau skaitėte?

Koliažas.

Atraskite bulvę iš naujo! „Iki“ parduotuvėse jau prasidėjo naujasis rudens kulinarijos sezonas, o šių metų naujienų žvaigždė – bulvė. „Iki“ kulinarai paruošė net 10 naujų produktų su šia daržove: bus skanu kaip namie, tačiau patiems gaminti nereikės. O pirmąją naujienų savaitę joms galioja ir specialios žemesnės kainos.

- Reklama -

„Jau paruoštas šviežias maistas „Iki“ parduotuvėse kasmet sulaukia vis didesnio populiarumo. Pirkėjai vertina, kad mūsų kulinarai gamina taip, kaip namie: kad būtų skanu, sotu, be nereikalingų dirbtinių priedų ir tik iš aukščiausios kokybės produktų. Auganti paklausa kasmet įkvepia pristatyti ir sezono naujienų, ir rudenį, kai norisi sotesnio maisto, pasirinkome įvairias variacijas su bulve. Savo favoritą galės atrasti ir tradicijų, ir naujų šedevrų mėgėjai – naujasis meniu savo skoniu bei kaina įtiks net išrankiausiems“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Kepti ŽEMAIČIŲ blynai su kumpiu ir sūriu.

Rudens sezono naujienų asortimente – tiek garnyrai, tokie kaip bulvių kroketai, košė ar vokiškos bulvių salotos, tiek ir sotūs pagrindiniai patiekalai: nuo keptos žuvies su bulvytėmis „Fish & chips“ iki žemaičių ar bulvinių blynų. Namuose ar biure tereikės juos pasišildyti, ir gardus maistas per kelias minutes jau garuos ant stalo.

Kepti bulviniai blynai su mėsa.

„Bulvė – itin dažnas lietuviškų pietų, vakarienės ingredientas, tad nusprendėme pasiūlyti ne tik tradicinių, visiems gerai pažįstamų bei mėgstamų patiekalų, bet ir pristatyti naujų skonių. Taip pat – į dėmesio centrą sugrąžinti ir nostalgiškų gaminių, tokių kaip švilpikai. Pirkėjai neabejotinai įvertins ir tai, kad bulvė yra pigi daržovė, tad rudens sezono naujienų bus galima paskanauti už ypač palankias kainas“, – sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė.

Įprasta bulvė – įdomiau: paragaukite kišo arba kroketų

Bulvių košė.

Nors lietuviams bulvė yra puikiai pažįstamas kasdienis produktas, ši kukli daržovė gali nustebinti – tereikia atrasti naujų jos paruošimo formų.

Kepti BULVINIAI BLYNAI su padažu.

„Neabejotinai tikru hitu taps keptas kišas su bulvėmis, porais ir šonine. Bus sunku atsispirti nesaldžiam, prancūziško stiliaus pyragui, įdarytam rūkyta kiaulienos šonine, svogūnais, sūriu ir bulvėmis. Minkštos tešlos krepšelyje puikuojasi skoniais gausus įdaras. Tai sotus užkandis viliojančiai kvepiantis pietumis ar jaukia vakariene“, – pasakoja G. Urbonavičiūtė.

- Reklama -
Kepti ŽEMAIČIŲ blynai su kumpiu ir sūriu.

„Pagaminta IKI“ pasirinkime vėsųjį sezoną atsiras ir dar viena įdomybė, pelnytai jau pamėgta Lietuvoje –  kroketai, kurie bus siūlomi vieni arba su sūriu bei padažu.

Kepti bulvių KROKETAI su sūriu ir padažu.

„Kroketai – tai būdas mūsų mėgstamas bulves valgyti įmantriau, nes šie traškūs bulvių košės kamuolėliai tiesiog tirpsta burnoje. Tinka valgyti vienus ir prie daugelio patiekalų. Reikia pavaišinti svečius? Mūsų siūlomi kroketai praturtinti sūriu bei špinatais ir yra pakankamai gardūs bei sotūs, kad galėtų būti patiekti tiesiog su siūlomu jogurtiniu padažu. Papildomo pikantiško skonio suteiks padaže esantys marinuoti agurkėliai“, – atskleidžia „Iki“ kulinarijos technologė.

Skaniausios lietuviškos tradicijos – bulviniai ir žemaičių blynai

Kepta žuvis su bulvytėmis FISH&CHIPS.

Lietuvišką virtuvę sunku įsivaizduoti be bulvių – juk tiek skanių ir sočių patiekalų iš jų galima paruošti! O bulviniams blynams tautiečiai puoselėja ypatingą meilę.

Kepti BULVINIAI BLYNAI su mėsa.

Bulvinių blynų paprastumas ir skonis, supinti kartu su prisiminimais ir tradicijomis, padaro juos ypatingais, o aplieti padažu su rūkyta šonine – svajone, ne kitaip. Dar sotesnio varianto norintys pirkėjai jau gali parduotuvėse rasti ir bulvinius blynus su sultingos mėsos įdaru.

Keptas KIŠAS su bulvėmis porais ir šonine.

„Lietuviai mėgsta pavalgyti sočiai ir, pageidautina, su gardžiu padažu. Tad šį rudenį ir žiemą siūlome prisiminti dar vieną tradicinį, gana paprastą, bet labai gardų patiekalą – švilpikus. Šios keptos, minkštos bulvinės bandelės puikiai dera su aromatingu rūkytos šoninės padažu, pagardintu svogūnais bei prieskoniais. Ragaukite ir mėgaukitės – rimtiems darbams reikia energijos“, – kviečia G. Urbonavičiūtė.

Kepta žuvis su bulvytėmis FISH&CHIPS.

Su visomis „Iki“ rudens sezono naujienomis galima susipažinti čia: https://iki.lt/prekiu-zenklai/iki-prekiu-zenklai/pagaminta-iki/

Kepti bulvių KROKETAI.

Pasak G. Urbonavičiūtės, 10 rudens sezono naujienų papildys itin platų „Iki“ kulinarijos skyriaus asortimentą, tad pietus, vakarienę ar užkandį galės išsirinkti kiekvienas – ir vegetaras, ir visavalgis.

Kepti ŠVILPIKAI su šoninės padažu.

Be to, daug dėmesio skiriama ne tik kokybei, kainai, bet ir gyvūnų gerovei: kulinarijos patiekaluose nenaudojami narvuose laikomi vištų kiaušiniai ir vištiena, auginta su antibiotikais. O centralizuota gamyba leidžia išlaikyti vienodai aukštus standartus visose „Iki“ parduotuvėse.

VOKIŠKOS bulvių salotos.

Pirkėjų patogumui taip pat sukurtas ir platus šeimyninių pakuočių asortimentas, todėl lengva įsigyti optimalų kiekį maisto bet kokio dydžio šeimai ar draugų būriui.

Vaida Budrienė
„Iki“ komunikacijos vadovė

TOP naujienos

Laikas ruoštis žiemai: „Iki“ rekomenduoja pasigaminti pomidorų ir paprikų žiemai, dalinasi skaniausiu lečo receptu

Paprikų ir pomidorų sezonas – pačiame įkarštyje, kai šios daržovės yra ir skaniausios, ir pigiausios. Jos kasdien keliauja į įvairius patiekalus, tačiau verta nepamiršti...

Aiškina valstybės praturtėjimo receptą – viskas prasideda dar mokyklos suole

Jau ne vienerius metus Lietuva bando prasimušti tarp Europos inovacijų lyderių. Tačiau nepaisant investicijų, kol kas tarp pačių geriausių nepatenkame – pagal skaitmeninės ekonomikos...

ORAI: Trumpi lietūs, oro temperatūra 17–22 laipsniai šilumos

Trečiadienio dieną daug kur trumpi lietūs. Kai kur perkūnija. Vėjas pietinių krypčių, 7–12 m/s, per perkūniją vietomis gūsiai 15–18 m/s. Temperatūra 17–22 laipsniai šilumos. Ketvirtadienį...

„Sodra“ siunčia priminimus dėl pensijų kaupimo – liko du mėnesiai apsispręsti

Pasitikrinkite pašto dėžutes – „Sodra“ siunčia registruotus laiškus tiems gyventojams, kurie metų pradžioje įtraukti į pensijų kaupimą antroje pakopoje arba jiems siūloma atnaujinti anksčiau...

Būkite atsargūs su pirotechnikos gaminiais

Artėjant Naujųjų metų šventei, primename gyventojams galimus pirotechnikos priemonių naudojimo pavojus bei svarbiausias taisykles: N24.lt - NAUJAS! - su pirotechnikos priemonėmis būtina elgtis atsakingai – naudoti tik legaliai įsigytus fejerverkus, petardas; - pirotechnikos priemones draudžiama sprogdinti apsvaigus....

Horoskopai sausio 23 dienia

AVINASKuo didesnį spaudimą darysite, tuo didesnį pasipriešinimą patirsite. Daug ką šiandien stenkitės ne įveikti, o apeiti. Jei vakarop vis dėlto dar nebūsite gavęs, ko siekėte, veikiausiai ne taip jau labai ir norėjote. JAUTISŠiandien jums bus...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS