19.1 C
Molėtai
2025 / 05 / 22

„Iki“ konditeris prancūzas Th. Lauvray atskleidžia kelią į lietuvių širdis – šių ingredientų nerasite jokiame deserte

Ar jau skaitėte?

Kvapniais ir gardžiais kepiniais, desertais garsėjantis prekybos tinklas „Iki“ ne be reikalo užsitarnavęs konditerijos gaminių gerbėjų simpatijas: komunikacijos vadovės Vaidos Budrienės teigimu, šviežios bandelės, tortai ir pyragaičiai jame yra gaminami tik iš aukščiausios kokybės produktų, nenaudojant jokių dirbtinių saldiklių. Būtent dėl pastarųjų keliamo pavojaus sveikatai neseniai įspėjo Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

- Reklama -

„Kartelė „Iki“ specialistų gaminamam maistui – ypač aukšta. Galime sakyti, kad konditeriai saldėsius gamina taip, kaip namuose – naudoja tik tikrą grietinėlę, sviestą, aukščiausios rūšies miltus. Pirkėjai gali būti tikri, kad mūsų gaminiuose nebus ir jokių dirbtinių saldiklių. Skiriame daug dėmesio, kad receptams parinktume tik pačius geriausius produktus, kurie pateisintų mūsų pirkėjų lūkesčius“, – sako V. Budrienė.

Per metus sunaudojama 190 tūkst. kg tikros grietinėlės ir 45 tūkst. kg uogų

Receptus kruopščiai kuria ir nepriekaištinga saldumynų kokybe prekybos tinkle „Iki“ rūpinasi technologas, konditeris Thierry Lauvray. Pasak jau 18 metų Lietuvoje gyvenančio prancūzo, lietuviai yra didesni smaližiai už jo tautiečius – todėl yra ir reiklūs.

„Lietuviai mėgsta saldumynus, tad nusimano ir apie jų kokybę – domisi, iš ko buvo pagamintas tortas, kokie ingredientai naudoti pyragaičiams. Mes ir patys sau keliame aukštus reikalavimus: jeigu naudojame šokoladą, tai jis bus tik geros kokybės. Jeigu receptas reikalauja grietinės – tai ir bus dedama tikra grietinė, o ne riebalų mišinys. Konservantai ir dirbtiniai priedai taip pat kardinaliai keistų skonį, ir toks gaminys nublanktų prieš desertą, kuriame naudojami tinkami produktai“, – sako Th. Lauvray.

Per metus centrinėse ir parduotuvėse esančiose „Iki“ kepyklose sunaudojama per 190 tūkst. kilogramų 35 proc. grietinėlės, daugiau nei 14 tūkst. kilogramų 82 proc. sviesto. Gamybai pernai panaudota apie 15 tūkst. kilogramų įvairiausių šviežių uogų – šilauogių, braškių, aviečių, raudonųjų serbentų, dumplūnių. Dar dvigubai tiek – ir šaldytų vyšnių, aviečių, braškių bei kitų uogų.

- Reklama -

Saldumynai – pagal kiekvieno mitybos planą ir poreikius

Konditerio teigimu, tarp pirkėjų vis ryškiau matoma tendencija rinktis mažiau cukraus, riebalų turinčius produktus. „Iki“ prekybos tinkle jau ilgus metus galioja griežta taisyklė – net ir mažinant cukraus kiekį nenaudoti jokių dirbtinių saldiklių.

„Savo konditerijos gaminiuose naudojame natūraliai saldumą suteikiančių ingredientų – uogų, jų tyrių, džiovintų ir nedžiovintų vaisių, medaus, riešutų, sėklų. Matydami mitybos planų ir skonių įvairovę, taip pat gaminame desertus be laktozės, glitimo, riešutų ar gyvulinės kilmės produktų. Labai griežtai į tai žiūrime – neturime teisės žaisti žmonių sveikata. Džiugu, kad „Iki“ skiria daug dėmesio šviežiems gaminiams, todėl parduotuvėse kiekvienas atras savo skonį ir poreikius atitinkančių prekių“, – įsitikinęs Th. Lauvray.

Gausiame asortimente – ypatingi kruasanai

Atliepiant pirkėjų lūkesčius, duonos, bandelių ir saldumynų asortimentas „Iki“ parduotuvėse yra atnaujinamas kelis kartus per metus ir kasmet praturtinamas dešimtimis naujienų. Pirkėjai čia gali rasti bene didžiausią šios kategorijos prekių pasirinkimą šalyje.

Be to, „Iki“ tinklas į Lietuvos parduotuves atneša naujienų, kurios vėliau tampa visos rinkos standartu: pavyzdžiui, pirmasis parduotuvėse pradėjo kepti prancūzišką batoną, šviežius kruasanus.

„Kruasanai yra tapę mūsų vizitine kortele – pirkėjai vertina, kad jie mūsų parduotuvėse itin kokybiški. Paslaptis slypi tame, kad jie yra kaip Prancūzijoje: su daugiau – net 24 proc. – sviesto, tad iškepa subtilūs, minkšti tobulo kruasano sluoksniai. Didelį dėmesį skiriame ir jų šviežumui. Kai kurie kepiniai „Iki“ parduotuvėse yra kepami net tris kartus per dieną“, – sako prekybos tinklo konditeris.

Saldu – bet nebrangu

Pasmaguriauti Th. Lauvray ir jo komandos sukurtais desertais galima ir taupant: po 20 val. visose „Iki“ parduotuvėse konditerijos gaminiams „Pagaminta IKI“ yra taikoma net 50 proc. nuolaida.

O rytais, iki 10 val., patrauklus nuolaidų pasiūlymas taikomas perkant kruasanus. Perkant du kruasanus – trečias siūlomas nemokamai.

Beje, vakare, po 20 val., „Iki“ parduotuvėse pigiau įsigyti galima ne tik konditerijos gaminių – nuolaidos taikomos ir vietoje keptoms bandelėms.

Sutaupyti padės ir naujoji žaisminga „Iki“ lojalumo programa, kurioje kiekvieno apsipirkimo metu kaupiasi taškai. Juos galima iškeisti į nuolaidas ir kitas naudas. Šia programa „Iki“ pristatė dar vieną naujovę rinkoje: sukauptus taškus galima mainyti į ne vien tinklo parduotuvėse esančias prekes, bet ir į partnerių įsteigtus prizus – nuo bilietų į kiną iki televizoriaus.

Sukauptą „Iki“ taškų likutį pirkėjai gali pasitikrinti pirkimo kvite, mobiliojoje programėlėje, www.iki.lt paskyroje ir savitarnos kasose. 

Vaida Budrienė
„Iki“ komunikacijos vadovė

 

TOP naujienos

Seimas po svarstymo pritarė pamokų pateisinimo tvarkos griežtinimui

Antradienį Seime po svarstymo pritarta Švietimo bei Mokslo ir studijų įstatymų pakeitimams, kuriais siekiama sugriežtinti moksleivių praleistų pamokų pateisinimo tvarką bei įkurti viešąją įstaigą...

Trupininis pyragas su uogomis už 3 eurus

Pakilus kainoms daugelis pastebime, kad keičiame savo apsipirkimo įpročius: į parduotuvę einame su pirkinių sąrašu, apsirūpiname maistu kelioms dienoms ar savaitei, ar užsukame dažniau,...

Poledinės žūklės mėgėjai už neteisėtai sugautas lydekas sumokės 1440 eurų

Daugeliui ežerų pasidengus ledu, povandeninės žūklės mėgėjai saugumo reikalavimų nepamiršta. Deja, mėgėjų žvejybos taisyklės rūpi ne visiems. Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus ir Panevėžio gyvosios...

10 būdų sutaupyti skalbiant: kaip sumažinti elektros ir vandens sąskaitas?

Skalbimo mašina – tikras išsigelbėjimas namuose. Visgi už šį patogumą reikia susimokėti ne tik perkant prietaisą, bet ir kas mėnesį mokant sąskaitas už elektros...

Ciklonas į Lietuvą gins vandens pritvinkusius debesis

Rugsėjo 12-os dieną debesuota su pragiedruliais. Daug kur trumpi lietūs, vietomis smarkūs. Kai kur perkūnija. Vėjas pietvakarių, vakarų, 7–12 m/s. Aukščiausia temperatūra 19–24 laipsniai...

„Rimi“ primena: šai, ką reikėtų daryti automobiliui pakliuvus į pirmojo sniego ir ledo gniaužtus

Nors Lietuvoje naktimis neigiama temperatūra dažniausiai fiksuojama jau lapkričio mėnesį, o jo antroje pusėje tikimasi sniego, retas iš anksto pasirūpina būtinomis priemonėmis nugrandyti automobilio...
spot_img

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS