1.9 C
Molėtai
2025 / 04 / 28

„Keita žemaite“ prisistatanti daugiau nei 55 tūkst. sekėjų turinti maisto blogerė Aida: „Į žmonių širdis einu per paprastumą“

Ar jau skaitėte?

Nuo rugsėjo 14 dienos „Lietuvos ryto“ televizijoje, šeštadienio rytais startuoja nauja kulinarinė laida „Skanus gyvenimas“ su puikiai visiems pažįstama kulinare Ilona Juciūte. Pirmoji viešnia, atvykusi pas laidos vedėją į namus – maisto blogerė Aida Balandė, geriau žinoma „Keitos žemaitės“ vardu. Jau kelerius metus moteris socialinėje erdvėje rodo tikrą kaimišką gyvenimą, dalinasi nesudėtingais maisto receptais ir kuria juokingus video iš buitiškų situacijų, o jos nuoširdumas pavergia sekėjus, jų šiandienai turint daugiau nei 55 tūkstančius.

- Reklama -

Šeštadienio rytais „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus žadins nauja kulinarinė laida „Skanus gyvenimas“, kurioje žinoma kulinarė, receptų knygų autorė ir tinklaraštininkė Ilona Juciūtė pas save į svečius pasikvies įdomius Lietuvos žmones, kurie vertina gerą maistą bei jaukius pokalbius. Premjerinėje laidoje – į laidos studiją Ilonos namų virtuvėje iš Žemaitijos atvažiuos maisto blogerė Aida Balandė, socialiniuose tinkluose geriau žinoma kaip „Keita Žemaitė“.

Pas kulinarę Iloną Juciūtę, laidos „Skanus gyvenimas“ vedėją, į namų virtuvę Žemaitijoje atvyko maisto blogerė Aida Balandė, socialiniuose tinkluose geriau žinoma kaip „Keita Žemaitė“.

„Šešiolika metų gyvenau Norvegijoje, bet kai sugrįžau į Lietuvą, sugalvojau aktyviai kurti turinį „Instagram“ platformoje. Nuo pat pradžių į tai žiūrėjau kaip į darbo vietą. Pirmiau kūriau juokingus video, vėliau pradėjau dalintis, kaip gaminu maistą, o sekėjai ėmė prašyti receptų ir taip visa ši veikla virto į maisto ir kulinarijos paskyrą“, – laidoje pasakos Aida.

Turėjusi užduotį pasakyti Ilonai, kokius patiekalus mėgsta, laidos herojė užsigeidė viską padaryti pati, todėl Iloną tik įpareigojo nuvykti į centrinį Kauno turgų ir jame nupirkti reikiamus produktus firminėms skrandukų, ausyčių ir brusketų salotoms. „Šis receptas sprogdina internetą, todėl noriu, kad apie jį sužinotų visas pasaulis“, – juokdamasi paaiškina moteris.

Aida, subūrusi daugiau nei 55 tūkstančių sekėjų bendruomenę, savo socialiniuose tinkluose kviečia per humoro prizmę pažvelgti į kaimišką gyvenimą, dalindamasi kasdieniais užkulisiais ir komiškomis buitiškomis situacijomis. Ji taip pat dažnai pristato paprastus receptus, kurie nereikalauja įmantrių ingredientų ar virtuvės meistriškumo – tai patiekalai, kuriuos lengvai gali pasigaminti kiekvienas namuose. Savo įrašuose Aida nevengia atvirumo ir šypsodamasi prisipažįsta, kad viena iš jos silpnybių yra skanus maistas, galbūt todėl, kaip ji pati sako, kiekvienas ryžtingas bandymas numesti svorio tampa nesėkmingu.

„Aš esu savikritiška sau ir šioje temoje turiu kažkokį nepasitenkinimą. Vyrui esu graži tokia, kokia esu, tačiau ko gero, aš pati savęs nemyliu. Meilė sau tai ne tik apie svorį, bet kai tu kitais rūpiniesi daugiau negu savimi, va tai yra nemeilė sau“, – itin atvirai laidoje prabils viešnia.

- Reklama -

Paklausta, kokie įrašai labiausiai sudomina jos auditorija, Aida neslepia, kad naujus sekėjus pritraukia juokingas turinys, tačiau laikui bėgant, ji pati pradėjo jaustis pavargusi nuo tokio formato, nes kaip sako, norisi dalintis ne tik juokais, bet ir rimtesnėmis temomis.

„Naujų sekėjų daugiausiai susilaukia juokučiai, bet man jau jie nusibodo. Jiems reikia įkvėpimo, o ir turinys nebesiderina, kai vienur juokauji, o kitur kalbi rimtai. Nors aš pati esu mėgstanti iš savęs pasijuokti, todėl 95 proc. sukurto turinio esu tikroji aš. Nei vyresnį, nei jaunesnį vyrą turiu, milijono neturiu, esu labai paprasta moteris, todėl į žmonių širdis einu per paprastumą ir nuoširdumą“, – pasakos Aida.

Rūkytų ausyčių ir vištienos skrandukų salotos:

Reikės:

  • 200 g rūkytų kiaulienos ausyčių
  • 200 g rūkytų vištienos skrandukų
  • 140 g brusketos duonos traškučių
  • 1 mėlynojo svogūno
  • Ryšulėlio krapų
  • 250 ml majonezo
  • Prieskonių salotoms

Gamyba:

Supjaustykite rūkytas ausytes ir vištienos skrandukus. Susmulkinkite svogūną ir krapus. Suberkite brusketos traškučius. Sudėkite majonezą, pagardinkite prieskoniais ir viską gerai permaišykite. Skanaus!

„Skanus gyvenimas“ – nauja kulinarinė pokalbių laida su Ilona Juciute jau šį šeštadienį, 10 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

TOP naujienos

Be kokių padažų restoranai neįsivaizduoja savo meniu?

Skanus būtų kąsnis, tik padažas prastas – ši lietuvių liaudies patarlė, perduodama iš kartos į kartą, ne vieną supažindino su padažo svarba skaniam patiekalui....

Chemija Lietuvoje: ar greitai turėsime Nobelio premiją?

Vilniaus universiteto (VU) chemikai šiemet mini 225-ąsias Chemijos katedros įkūrimo metines. Anot dabartinio Chemijos ir geomokslų fakulteto dekano prof. Aivaro Kareivos, per tiek metų...

„Rimi“ darykitės šios superdaržovės: trapiuose ūgliuose – galinga jėga

Smidrus galima pavadinti viena „instagramiškiausių“ daržovių: jie puošia Benedikto kiaušinius, daržovių pyragus, nugula lėkštėse prie gurmaniškų patiekalų kaip dailus žalias akcentas. Daugelyje tautų įvairiais...

Per metus pienas pabrango beveik trečdaliu

Vidutinė pieno supirkimo kaina Lietuvoje rugsėjį, palyginti su tuo pat mėnesiu pernai, padidėjo 26 proc., rodo Europos Sąjungos (ES) pieno rinkos observatorijos MMO duomenys. MMO...

ORAI: Antradienį be žymesnių kritulių

Antradienį be žymesnių kritulių. Vėjas rytų, šiaurės rytų, 5–10 m/s. Temperatūra naktį 2–7 laipsniai šalčio, dieną nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Trečiadienį...

Penki svarbūs energiją taupančių prietaisų naudojimo privalumai

Šiandien namų ūkiai vis dar yra vieni iš pagrindinių žalingų šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo didėjimo kaltininkų. Taip yra todėl, kad buitiniai prietaisai naudoja...
spot_img

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS