-2.4 C
Molėtai
2024 / 12 / 07

L. Rimgailė dalijasi gardžiu duonos apkepo receptu savaitgalio pusryčiams

Ar jau skaitėte?

Pusryčiai – itin svarbus dienos ritualas, todėl artėjant savaitgaliui dažnas pradeda planuoti, kaip jų metu nustebinti save ir savo artimuosius. Tiesa, Liucina Rimgailė tingiais savaitgalio rytais nemėgsta ilgai vargti virtuvėje. Todėl žinoma moteris dalijasi greitai paruošiamu, gardžiu ir kiek netikėtu pusryčių receptu – duonos apkepu, kuris patiks tiems, kuriems jau pabodo įprasti apkepai ar įvairios kiaušinienės. Be to, duonos apkepas ne tik lengvai pagaminamas, bet ir išties nebrangus patiekalas, tinkantis visai šeimai. Gaminant su prekybos tinklo „Rimi“ linijos „Basic“ patiekalais jis atsiėjo vos 1,20 Eur.

- Reklama -

„Kviečiu itin paprasto, skanaus ir kaip niekad prieinamo kainos prasme skanėsto! Tai duonos apkepas, kurį kai kur dar vadina pudingu. Sunku patikėti, bet išmatavus sunaudotus kiekius jis man kainavo vos 1.20 euro! Tikra studento svajonė ir mažiau įprasti, greiti pusryčiai porai ar netgi visai šeimai, – savo tradicinį receptą pristato Liucina Rimgailė. – Jį gaminau iš „Rimi“ prekybos tinklo „Basic“ produktų linijos, kuri sukurta pirkėjams, norintiems sutaupyti. Šie produktai supakuoti specialiuose įpakavimuose, leidžiančiuose pasiūlyti mažesnes kainas. Esu įsitikinusi, kad galima kasdien valgyti skaniai ir nebūtinai brangiai. Šis receptas – puikus to įrodymas.“

Liucinos Rimgailės duonos apkepo receptas

Jums reikės:

  • Pusės pakuotės skrudinimui skirtos forminės duonos;
  • Maždaug 1/3 pakelio sviesto;
  • 300 ml pieno;
  • 2 kiaušinių;
  • Cukraus pagal skonį (apie 3 šaukštus);
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 1 vidutinio obuolio;
  • 2 didelių šaukštų grietinės (30%);
  • Pasirinktinai: cinamonas ir kiti pagardai;

Kaip pasigaminti:

Kepimo formą ištepkite sviestu.

Ant duonos užtepkite sviesto ir kiekvieną riekę perpjaukite perpus, kad gautųsi trikampiai. Sudėkite juos į formą, nukreipiant kampus į viršų.

- Reklama -

Nulupkite obuolį ir supjaustykite riekelėmis. Įsprauskite jas tarp duonos trikampių.

Pieną, kiaušinius, grietinę, cukrų, vainilinį cukrų, cinamoną gerai išmaišykite ir išpilkite plona srovele ant duonos. Stenkitės, kad sumirktų visos riekelės. Spūstelėkite ir palikite pastovėti 5-10min. Ant viršaus užbarstykite vanilinio arba paprasto cukraus.

Kepkite 30min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

TOP naujienos

Psichologas pataria, kaip nepakenkti santykiams su vaiku ribojant jo laiką internete

75 proc. tėvų dėl vaikų saugumo riboja jų internete praleidžiamą laiką ir turinį, tačiau net penktadalis (21 proc.) apie pavojus virtualiose platybėse su atžalomis...

Privačios etiketės produktai – dar vienas būdas sutaupyti: ta pati kokybė už mažesnę kainą

Aukšta kokybė ir mažesnė kaina – pagrindiniai kriterijai, apibūdinantys prekybos tinklo „Rimi“ privačių etikečių prekes. Anot komercijos direktorės Olgos Suchočevos, prekybos tinklo asortimente šiuo...

Horoskopai spalio 23 dienai

AVINASGausite ne vieną pasiūlymą kartu praleisti savaitgalį. Jūs vėl galite sutelkti visus bendram tikslui - gal išgelbėti pasaulį, o gal paprasčiausiai pasilinksminti. Jaunėliams labai...

Liepos 11-oji: vardadieniai, dienos INFO

Liepos 11-oji – Pasaulio gyventojų diena; Pasaulinė populiacijos diena. Liepos vienuoliktoji – 193-ioji metų diena (ketvirtoji 28-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 173...

Indaplovės sutaupo daug vandens: kodėl pusė šalies gyventojų jų nenaudoja?

Plaunant indus rankomis, sunaudojama apie 5 kartus daugiau vandens, nei plaunant juos indaplovėje. Be to, tyrimais nustatyta, kad per metus žmogus rankomis plaudamas indus sugaišta vidutiniškai net iki 230 valandų. Vis dėlto naujas šalies...

Gydytoja pataria: kad maža žaizdelė karantino metu netaptų mirtina liga

Dalis Lietuvos gyventojų karantino metu izoliavosi savo sodybose, taip pat kai kurie žmonės, imdamiesi papildomų saugumo priemonių, jau pradėjo ir sodų lankymo sezoną bei po truputį kimba į žemės darbus. Kapstantis daržuose, gėlynuose ar...
spot_img

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS