13.7 C
Molėtai
2024 / 09 / 10

Originalus užkandžių pateikimas drebina socialinius tinklus: išbandykite sviesto lentą

Ar jau skaitėte?

Sūriai, dešros, kumpiai, daržovės ar vaisiai – ingredientai, be kurių neįsivaizduojama užkandžių lenta. Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose išpopuliarėjo neįprasta tendencija – užkandžiai ant sviesto lentos. Šis originalus būdas nustebins svečius, o paruošti sviesto lentą – paprasta ir nebrangu, kadangi patys galite apsispręsti dėl naudojamų ingredientų ir jų kiekio. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausi užkandžiai dažnai patenka į pirkėjų krepšelį, o ypač – artėjant savaitgaliui ar šventėms.

- Reklama -

„Pastebime, kad rinkdamiesi užkandžius pirkėjai dažnai vadovaujasi sveikesnės mitybos tendencijomis – pirmenybę teikia skirtingų rūšių riešutams, džiovintiems vaisiams. Tačiau artėjant savaitgaliui ar įvairioms šventėms noriai perka įvairesnius kumpius, tarp kurių populiariausi parmos ir serano, ar sūrius. Pardavimų duomenys rodo, kad tarp sūrių dažniausiu pasirinkimu išlieka tradiciniai: fermentinis, gauda sūris, tačiau pirkėjai vis dažniau pasilepina ir pelėsiniais ar itališkais – mocarela ar burata sūriais. Siekdami padėti savo klientams sutaupyti, kiekvieną savaitę kruopščiai atrenkame labiausiai pamėgtas prekes ir pritaikome joms žemiausias kainas“, – sako V. Budrienė.

Gardi sviesto lenta vos per kelias minutes

Užkandžių lenta.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad užkandžių lentos – neatsiejama vakarėlių klasika. O norint svečius palepinti netradiciniais skoniais, verta išbandyti ir socialiniuose tinkluose pastaruoju metu išpopuliarėjusią sviesto lentą.

„Tai yra minkštas sviestas, užteptas ant didelės lentos ar lėkštės ir patiekiamas su įvairiausiais priedais, pagardais, prieskoniais ar kitais mėgstamais ingredientais. Dažniausiai šalia sviesto lentos patiekiama paprasčiausia traški duona, kuria kabinamas sviestas. Tokią užkandžių lentą pasigaminti itin paprasta ir užtenka vos kelių minučių – tereikia kambario temperatūroje palaikyti sviesto pakelį, kad šis suminkštėtų ir storu sluoksnių jį užkepti ant lentos ar lėkštės“, – sako V. Juodkazienė.

Šis užkandis puikiai tinka tiek paprasčiausiam pasisėdėjimui su draugais, tiek ypatingesnei progai – tuomet ją patiekti galima su prabangesniais ingredientais, pavyzdžiui, ikrais, lašiša. O pasirinkus paprastesnius priedus, jų įvairovė neprivalo būti plati – tai taps kur kas pigesniu pasirinkimu, negu ruošiant tradicinę užkandžių lentą, susidedančią iš daugybės skirtingų ingredientų. V. Juodkazienė dalijasi keliomis skirtingomis užkandžių sviesto lentoje variacijomis.

Kuo pagardinti sviesto lentą?

Keptas česnakas. Vienas paprasčiausių sviesto lentos priedų, kuris suteiks ypatingo skonio – keptas česnakas. Česnakus tereikia supjaustyti griežinėliais, pakepti ant aliejaus keptuvėje, kol šie įgauna auksinį atspalvį. Tuomet išimti juos iš keptuvės, nusausinti ant popierinių rankšluosčių ir berti ant sviesto lentos. Tokią lentą dar galite pagardinti trupintais riešutais ir šviežiomis žolelėmis. Žinoma, nepamiršti ir žiupsnelio druskos.

- Reklama -

Džiovinti vaisiai. Šiek tiek saldesnė sviesto lentos versija – pagardinta džiovintais vaisiais. Pirmiausia, ant sviesto užtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės, tuomet dėkite pjaustytus džiovintus vaisius – abrikosus, obuolius, persikus. Viską apšlakstykite medumi, užberkite žiupsnelį druskos ir pagardinkite šviežiu rozmarinu.

Grybai. Dar vienas puikus priedas prie sviesto lentos – įvairiausios rūšies grybai, kurie taip pat yra viena populiariausių šių metų gastronominių tendencijų. Grybus tereikia supjaustyti griežinėliais, apkepti keptuvėje, paskaninti druska bei pipirais ir pravėsusius dėti ant sviesto lentos. Galiausiai viską dar paskaninti druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis: krapais, petražolėmis, čiobreliais.

Vaida Budrienė
„Iki“ komunikacijos vadovė

TOP naujienos

Horoskopai lapkričio 23 dienai

AVINASVisai nėra jokio reikalo mėginti dar pataisyti ir taip gerai besiklostančių reikalų. Begerindamas greičiausiai tik sugadinsite. Nebijokite imtis darbų, kurių niekad anksčiau nedirbote ar...

Ar žinote, apie kokias ligas gali signalizuoti padidėję limfmazgiai?

Limfmazgiai – nedidelės limfoidinio audinio struktūros, išsidėsčiusios visame kūne, kuriose imuninės sistemos ląstelės filtruoja atitekėjusią limfą. Sergant infekcinėmis, piktybinėmis, limfoproliferacinėmis ar autoimuninėmis ligomis limfmazgiai...

Šiandien orai pasižymės pavojingų reiškinių gausa

Šiandien orai pasižymės pavojingų reiškinių gausa. Šiandien numatomi krituliai, kai kur smarkūs: sniegas pereinantis į lietų, vakariniame šalies pakraštyje – lietus. Daugelyje rajonų lijundra, plikledis,...

Trečiadienis – paskutinė diena susimokėti žemės mokestį: šiemet ketinama surinkti 18,5 mln. eurų daugiau

Trečiadienį yra paskutinis terminas, kuomet savininkams reikia susimokėti žemės mokestį už 2023 metus. Šiemet gyventojai turėtų sumokėti apie 59 mln. eurų, t. y. 18,5...

Kelio darbai vyksta ir šaltuoju sezonu: ką svarbu žinoti vairuotojams?

Net ir artėjant žiemai, rajonų keliuose ir miestų gatvėse toliau vyksta remonto ir asfaltavimo darbai, dėl kurių dažnai taikomi eismo ribojimai. Visgi vairuotojai ne visuomet jų sąžiningai paiso, todėl tokiuose ruožuose pasitaiko pavojingų eismo...

Padėkos dienos stalo pažibą – kalakutą – „Rimi“ įsigysite pigiau: skonį nulems ne tik...

Nors Padėkos diena nėra lietuviška šventė, ji simbolizuoja kiekvienam žmogui svarbius dalykus – tai diena, skirta dėkingumui išreikšti, ryšiams su artimaisiais puoselėti ir apmąstyti gyvenimo dalykus, kurie praturtina. Be abejonės, kalakutas, simbolizuojantis gėrybių gausą,...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS