7.3 C
Molėtai
2024 / 04 / 16

Pas  Juozą… Želvoje

Ar jau skaitėte?

Balandžio 11 d. Želvos kultūros namų salėje vyko Lietuvos kaimo kapelų ir armonikininkų šventė – varžytuvės ,,Pas Juozą Želvoje”. Šventėje varžėsi kapelos ir armonikininkai iš Biržų, Pasvalio, Švenčionių, Širvintų, Ukmergės, Jonavos, Utenos, Varėnos, Visagino. Renginyje taip pat dalyvavo ir Molėtų kultūros centro armonikininkai: Kęstutis Kuzmickas, Algimantas Mieliauskas, Marijonas Dikas. Mūsų krašto armonikininkai gavo padėkas už dalyvavimą varžytuvėse. Algimanta Mieliauskas gavo Lietuvos šviesuolio – liaudies menininko Juozo Vasiliausko nominaciją, o Kęstutis Kuzmickas buvo nuominuotas kaip armonikininkų armonikininkas. Pasak Želvos seniūno, Kęstučio Mikalajūno, želviškiai ir svečiai senokai, o gal ir iš vis nebuvo matę tokio gausius ir dalyviai, ir žiūrovais renginio.

Taip pat skaitykite:  „Teltonikos Technologijų centro“ statybos Molėtuose įsibėgėja

TOP naujienos

„Kuriame gerą mokyklą“

Molėtų švietimo centras rugpjūčio 29 d. 10.00 val. maloniai kviečia visus mokytojus dalyvauti sambūryje „Kuriame gerą mokyklą“. Lektoriai: L.Gudaitė, V.Kontrimas, V.Žukas. Renginys vyks Alantos technologijos ir...

“Nuotykiai stebuklų šalyje“ ir šiemet sulaukė ne tik mažųjų…

Nuo eglutės įžiebimo iki Šventų Kalėdų ir Naujųjų metų - tai ne tik laukimas, bet ir malonūs, kartais netikėti susitikimai, dovanos ir dar daug...

Patarimai naudojantis „TikTok“: kaip prisijaukinti vieną populiariausių programėlių?

Bėgant laikui žmonių dėmesį pritraukia daugybė įvairių mobiliųjų programėlių, tačiau naujausia spindinti žvaigždė yra socialinis tinklas „TikTok“. 2020 m. ši programėlė su 850 mln....

Savaitgalio pietūs dviems vos už eurą: pasigaminkite gardžias vegetariškas makaronų salotas

Nors vegetariška ar veganiška mityba palankiai vertinama tiek dėl naudos sveikatai, tiek dėl draugiškumo aplinkai, daliai žmonių į racioną įtraukti daugiau augalinių patiekalų vis...

„Iki“ pataria: velykinė antis bus pigi, bet tobulai sultinga ir kvapni: kokioje temperatūroje kepti...

Be galo aromatinga, itin minkšta ir su auksine, traškia odele – orkaitėje kepta antis vis dažniau tampa pagrindine lietuvių Velykų stalo žvaigžde. Svarbiausiai pavasario šventei pirkėjai ieško ko nors išskirtinio, todėl šalia šviežios vištienos,...

Kulinarijos technologė patarė, koks paprasčiausias žuvies kepimo būdas, jei esate pradedantysis virtuvėje

Lietuviai gerokai atsilieka nuo Europos Sąjungos vidurkio pagal tai, kiek jie suvalgo žuvies. Visgi, pastaraisiais metais jie noriau leidžiasi į eksperimentus ir išbando įvairesnių žuvų rūšių, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė:...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS