19.1 C
Molėtai
2025 / 05 / 22

Prasideda žiemos priėmimas į profesines mokyklas (Įstaigų sąrašas)

Ar jau skaitėte?

Nuo ketvirtadienio prasideda pagrindinio priėmimo į profesinio mokymo įstaigas žiemos etapas. Stojančiųjų prašymai mokytis LAMA BPO informacinėje sistemoje bus priimami iki vasario 11 d.

- Reklama -

Kaip nurodoma Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešime, prašymus teikti gali ir jau įgijusieji išsilavinimą ar profesinę kvalifikaciją, ir jos dar neturintieji.

Iliustracinė nuotrauka.

Kvietimų mokytis stojantieji sulauks vasario 15 d., o mokymo sutartis su profesinio mokymo įstaigomis pasirašyti galės vasario 19–20 d.


Lietuvos profesinio mokymo įstaigų sąrašas


Priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyksta žiemos ir vasaros etapais. Šiemet pagrindinio priėmimo vasaros etapas vyks nuo birželio 3 d. iki rugpjūčio 5 d. Papildomas priėmimas planuojamas rugpjūčio 14–25 d.

Prasidėjus 2024–2025 m. m. mokslo metams, kaip įprastai, bus organizuojamas ir papildomas priėmimas į neužpildytas valstybės finansuojamas ar nefinansuojamas vietas. Jis vyks nuo rugsėjo 2 d. iki spalio 31 d.

Šiemet ir kitais metais į profesinio mokymo įstaigas iš viso numatoma priimti 41,2 tūkst. mokinių, t. y. kasmet po 20,6 tūkst. mokinių. Daugiausia valstybės finansuojamų vietų planuojama inžinerijos, paslaugų, gamybos ir perdirbimo, informacijos ir ryšio technologijos sritims.

- Reklama -

 

TOP naujienos

Klaipėdoje prasideda 90-metį mininti Jūros šventė

Klaipėdoje su šūkiu „Į jūrą visa Lietuva!“, kuris atliepia pirmosios – 1934 metais gimusios šventės siekį prie Baltijos jūros pakviesti visą Lietuvą, prasideda didžiausias...

Sorų kruopos – ir pigios, ir vienos sveikiausių: „Iki“ pataria, kaip jas skaniai paruošti net naujokams

Rūpinantis sveikata, vis dažniau ieškoma maisto produktų, kurie ne tik pasotintų, bet ir turėtų organizmą stiprinantį poveikį. Gilinamasi į įvairius ir net egzotiškus produktus,...

Kaip nebrangiai pasaldinti gyvenimą norint vartoti mažiau cukraus: pasigaminkite alternatyvą, kuri tiks ir kepiniams

Rytoj yra puiki proga padovanoti kažką saldaus brangiems žmonėms – būtent trečiąjį spalio šeštadienį švenčiama Saldžiausia siena. O kaip saldžiu kepiniu palepinti tuos, kurie...

Ar žinote be ko negali gyventi tikras prancūzas?

Ar žinojote, kad Prancūzijoje kasdien vidutiniškai išleidžiamos dvi kulinarinės knygos? Ši šalis ne veltui visame pasaulyje garsėja savo meile maistui, rafinuota ir elegantiška virtuve...

Savarankiškai dirbantiesiems „Sodra“ suteikė 5 mln. eurų lengvatų

„Mokestinėmis atostogomis“, suteikiamomis pirmą savarankišką veiklą pradėjusiems gyventojams, 2018 metais pasinaudojo 24 tūkst. gyventojų. Jie iš viso sutaupė daugiau nei 5 milijonus eurų socialinio...

Juodadėmė menkė per keliolika minučių – ypatingas tinklaraštininkės „Ant medinės lentelės“ receptas

Žuvį įtraukti į savo kasdienį racioną svarbu. Tuo neabejoja ir populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Kaip teigia tinklaraštininkė, žuvies patiekalus...
spot_img

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS