-3 C
Molėtai
2025 / 01 / 13

„Rimi“ krevetės – pigiau: paruošite užkandį Naujųjų metų stalui kaip iš šefo rankų (receptas)

Ar jau skaitėte?

Jūros gėrybės priskiriamos prie didelės biologinės vertės produktų, jos populiarios ne tik Viduržemio jūros regiono virtuvėje – vis dažniau midijos ir krevetės atsiduria ir ant mūsų stalo. „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė teigia, kad verta šaldiklyje turėti ir virtų šaldytų krevečių – jas tikrai rasite kur panaudoti. Dabar jų įsigysite pigiau, nes gruodžio 27 – sausio 6 dienomis šaldytos virtos karališkos krevetės „Nowaco exlusive“ be kiautų, be galvos, su uodegomis parduodamos su 40 proc. nuolaida ir 300 g kainuos 5,99 Eur.

- Reklama -

Krevetės naudingos, bet vartokite saikingai

Krevetėmis gardinami įvairių tautų patiekalai: indiški kariai, ispaniškos paelijos, tailandietiška sriuba, o keptos jos skanios vienos, pagardintos citrinos sultimis, sviesto, česnako ir žolelių padažu ir patiekiamos su šviesia skrudinta duona.

Krevečių užkandis.

Jūrų gėrybės beveik nekaupia sunkiųjų metalų, tad jas, kaip ir žuvį, rekomenduojama įtraukti į sveikatai palankios mitybos racioną Jos itin vertinamos ir dėl santykinai mažo kaloringumo ir jose esančių didelės maistinės vertės baltymų, Omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų.

Kalbant apie jūros gėrybių teikiamą naudą nereikia pamiršti, kad šių delikatesų skanauti negali žmonės, kuriems pasireiškia alerginės reakcijos – apsunkėjęs kvėpavimas, odos bėrimai, virškinimo sistemos sutrikimai ar vėmimas. Be to, per didelis jūros gėrybių kiekis žmogaus organizme gali sukelti ir baltyminį šoką, tad jei jūros gėrybių nesate skanavę anksčiau, vertėtų jų paragauti tik šiek tiek ir stebėti, kaip reaguos organizmas.

Paruošti paprasta, svarbu neperkepti

Jei krevetes perkepsime, jos bus sausos ir kietokos, todėl jas ruošiant tikrai nereikia ilgai stovėti prie keptuvės ar grilio. „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė primena, kad tinkamos vartoti krevetės turėtų būti nepakeitusios spalvos ir negleivėtos.

„Nusipirkę šaldytų krevečių pakuotę ir pasidėję į šaldiklį, ilgam nepamirškite – išsitraukę pasižiūrėkite į galiojimo datą ir atšildykite krevetes tik šaldytuve. Šviežias pamarinuotas krevetes geriausia kepti stipresnėje kaitroje (pakaks 2-3 minučių iš abiejų pusių), o jei čirškinsite neluptas, procesas bus ilgesnis kepkite silpesnėje kaitroje iki 7 minučių, taip krevetės išliks sultingesnės“, – pataria ji.

- Reklama -

E. Krasauskienė taip pat primena, kad parduotuvėse geriausia rinktis „MSC“ ir „ASC“ sertifikavimo logotipais pažymėtas žuvis ir jūrų gėrybes, nes jos sužvejotos ar užaugintos laikantis sertifikuotos atsakingos žuvininkystės principų: „Apsipirkus, krevetes, kaip ir kitas jūrų gėrybes, reikėtų kuo greičiau įdėti į šaldytuvą ir laikyti ten sandarioje talpoje. Jei iš krevečių neplanuojate gaminti patiekalo ilgesnį laiką, geriausia būtų jas užšaldyti. Norintiems apsipirkti pigiau, vertėtų ieškoti privačia „Rimi“ etikete pažymėtų šaldytų arba atitirpintų krevečių dėl itin palankaus pirkėjui kainos ir kokybės santykio. Be to, gruodžio 27 – sausio 6 dienomis šaldytos virtos karališkos krevetės „Nowaco exlusive“ be kiautų, be galvos, su uodegomis parduodamos su 40 proc. nuolaida ir 300 g kainuoja vos 5,99 Eur.“

„Rimi“ siūlo pasiruošti puikų krevečių užkandį Naujųjų metų stalui: patiektas elegantiškose taurėse jis iškart sukurs šventišką nuotaiką.

Krevečių užkandis

RECEPTAS

Patiekalui reikės:

400 g virtų krevečių;
10 g svogūnų laiškų;
3 vnt. agurkų;
100 g salotų mišinio;
5 šaukštų majonezo;
2 šaukštų pomidorų padažo;
1 vnt. citrinos;
„Tabasco“ padažo – pagal skonį;
paprikos miltelių – pagal skonį.

Kaip gaminti:

  1. Dubenyje sumaišykite pomidorų, „Tabasco“ padažus, majonezą ir paprikos miltelius.
  2. Agurkus supjaustykite kubeliais, svogūno laiškus susmulkinkite ir sumaišykit su padažu.
  3. Krevečių kiautus pašalinkite.
  4. Imkite taures ir dėkite sluoksniais pasiruoštus produktus, t. y. salotas, agurkus su padažu, krevetes. Papuoškite citrinos griežinėliais.

Skanaus!

TOP naujienos

Traumatologas pataria, kaip išvengti traumų per šventes: vaikus saugokite ne tik nuo fejerverkų, bet ir virtuvėje

Gydytojas traumatologas Andrius Vaitiekus sako, kad šventinis laikotarpis neretai gydytojams tampa pačiu darbymečiu. Per šventes pasitaiko ne tik standartinių susižeidimų, bet ir rimtesnių traumų:...

Horoskopai birželio 17 dienai

AVINASVisi myli atnešantį gerą žinią, o jūs šiandien šiam vaidmeniui labai tinkate. Artėja ilgai lauktas ir išsvajotas momentas. Tegul visi mato, kad esate laimės...

Kiaušinis – Šv. Velykų simbolis: ką žinome apie juos? 

Šv. Velykos yra gražiausia pavasario šventė, apipinta tradicijomis, papročiais ir įvairiais simboliais, vieni iš jų – kiaušiniai. Tai neatsiejama šios šventės dalis kiekvienoje šeimoje,...

Astrologinė prognozė sausio 7-ai, antradieniui

AVINAS. Vienas jūsų sumanymas gali pasirodyti nieko nevertas, o gal net nuostolingas. Būsite labai jautrūs, emocionalūs. Galimi išgyvenimai dėl kūrybinės krizės, artimo žmogaus, verslo...

Ant velykinio maisto tinklaraštininkės stalo – tradicinis mamos patiekalas

Šiemet Velykas sutiksime kitaip nei daugelis esame pratę – be šeimos narių lankymo ir gausių giminės susibūrimų. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad neruošime šventinio stalo, nedažysime kiaušinių ir nešvęsime šios pavasario šventės. Populiaraus maisto...

Asmenis be Galimybių paso aptarnaujančios parduotuvės turės užtikrinti 30 kv. m plotą vienam pirkėjui

Lietuvoje toliau didėjant sergamumui COVID-19 liga ir ligoninių užimtumui, operacijų vadovo sprendimu įvedamas papildomas reikalavimas prekybos vietoms, kuriose aptarnaujami gyventojai be Galimybių paso. Tokiose parduotuvėse ir turgavietėse turės būti užtikrinamas minimalus 30 kv. m...
spot_img

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS