9.7 C
Molėtai
2024 / 10 / 06

Verslininkė Liucina Rimgailė dalijasi Atvelykio pyrago receptu

Ar jau skaitėte?

Verslininkė Liucina Rimgailė savo šeimos mityba rūpinosi visada, o dabar, susilaukus sūnaus, maistui skiria dar didesnį dėmesį. „Kai rankose atsiduria geri produktai, iškart atsiranda įkvėpimas iš jų padaryti kažką ypatingo, o ypač – per šventės“, – apie motyvaciją suktis virtuvėje pasakoja L. Rimgailė. Be to, žinoma moteris stengiasi gyventi kuo tvariau ir apsipirkti išsiruošia tik su reikalingų prekių sąrašu. Sutaupyti ir nešvaistyti maisto jai padeda tvarka virtuvėje, o daugiau sužinoti apie sveikatai palankią mitybą – balandį Sveikatos mėnesį švenčiančio prekybos tinklo „Rimi“ edukacinės laidos „Rinkis sveikiau“ vedėjos amplua, kur kartu su dr. dietologe E. Gaveliene ir išbando įvairius receptus.

- Reklama -

Palankiausia sveikatai – sezoninė mityba

Sūnų auginančios Liucinos mitybos raciono pokyčius natūraliai diktuoja sezoniškumas, todėl atėjus pavasariui jai svarbu po žiemos nualintą organizmą aprūpinti reikalingais vitaminais bei mineralais. Daugiausiai jų, be abejonės, galime gauti su maistu, todėl desertų kūrėjos namuose pavasarį natūraliai atsiranda dar daugiau įvairių daržovių, salotų, vaisių, uogų.

Liucina Rimgailė.

„Taip pat dažniau ką nors pasikepame ant grilio, o į namų meniu sugrįžta tokie per žiemą pasiilgti patiekalai kaip šaltibarščiai, įvairios brusketos, daržovių šiaudeliai su humusu ar užtepėlėmis. Kadangi namuose kepti duoną ar brusketas neturiu laiko, jas visada perku „Rimi“, kur galima rinktis iš gausaus duonos gaminių asortimento. Mano atradimas – lietuviška duona su saulėgrąžomis“, – sako Liucina Rimgailė.

Laidos vedėja savo pirkinius planuoja iš anksto – susidariusi savaitės meniu kartą per savaitę produktus dažnai užsisako ir internetu, tačiau neretai improvizuoja ir renkasi valgyti pagal nuotaiką. Tiesa, visais atvejais šeima labiausiai vertina produktų kokybę. „Kadangi ne visada valgome tik tuos produktus, kurie yra laikomi sveikatai palankiais, norime, kad jie būtų geros kokybės, draugiški ir organizmui, ir gamtai. Šiuo metu dažnai renkamės „Rimi“ asortimente esančią „I love eco“ liniją, kuri apjungia ekologiškas prekes, pasižyminčias natūralia sudėtimi ir aukšta kokybe. Rytais leidžiu sau pasilepinti patiekalais, turinčiais daugiau angliavandenių, o dieną renkuosi salotas su sočiais priedais, žuvį arba liesesnę mėsą. Gruzdinto maisto apskritai praktiškai nevalgome, bet pusfabrikačių retkarčiais neišvengiame. Į viską žiūrėti ramiaimane išmokė „Rinkis sveikiau“ laidos kolegė dr. dietologė E. Gavelienė, kuri mityboje pataria išlaikyti įvairovę ir vengtifanatizmo“, – pasakoja verslininkė.

Sugrįžo meilė maisto gamybai

Kiek prisimena, Liucinai gaminti patiko visada, tačiau intensyvus darbas desertinėje kartais gesina norą eksperimentuoti ir ieškoti naujų receptų virtuvėje: „Dėl savo darbo kurį laiką nebejaučiau malonumo gamindama namuose, netgi to privengiau. Tuo tarpu antro karantino metu turėjau galimybę daugiau pailsėti, pamiegoti, dirbau praktiškai vien nuotoliniu būdu ir jaučiu, kad meilė gaminimui grįžo.“

Komunikacijos specialistė pasakoja, jog mėgsta gaminti greitai ir skaniai: „Neužsižaidžiu su savo gamybos koldūnais, kukuliukais ir visokiais smulkiais dalykėliais. Taip pat mėsa, išskyrus paukštieną, nėra mano stiprioji pusė. Dėl to tikrai nemeluosiu – pasitelkiu įvairius paruoštukus, natūralius priedus, pagardus.“

- Reklama -

Tvarka ir organizacija virtuvėje

Tvarka namų virtuvėje L. Rimgailei itin svarbi. Moteris mano, kad būtent tai prisideda prie maisto vartojimo optimizavimo ir mažinimo: „Kai aiškiai matai, kiek ir kokių produktų dar turi, geriau susiplanuoji patiekalus ir viską sunaudoji. Esu iš tų žmonių, kuriems organizuota tvarka namų virtuvėje yra tiesiog būtina. Šaldytuve maisto produktus skirstau į skirtingas lentynas. Senesnius produktus visada laikau priekyje, matomoje vietoje, o šviežesnius – talpinu šaldytuvo gale. Tvarką palaikau ir šaldiklyje – rūšiuoju maistą, o šaldytų produktų atitirpinu tik tiek, kiek jų reikia ruošiamo patiekalo gaminimui.“

Organizaciją ir tvarką Liucina palaiko ne tik šaldytuve, kur laiko greitai gendančius produktus, bet ir virtuvės spintelėse. Čia dažniausiai atsiduria įvairūs ilgo galiojimo produktai – kruopos ir makaronai, miltai ar konservai, kuriuos žinoma moteris pataria laikyti sandariai bei nekaupti jų dideliais kiekias.

Atvelykio proga L. Rimgailė dalijasi varškės bei sūrio pyrago receptu, pagardintu ekologiška uogiene ir riešutų sviestu.

Varškės ir sūrio pyragas

Pagrindas:

  • 180 g arbatinių sausainių;
  • 80 g migdolų miltų;
  • 80-100 g sviesto;

Sausainius sumalkite, išmaišykite su riešutų miltais ir ištirpintu sviestu. Išklokite šia mase kepimo formos dugną, prispauskite ir pastatykite į šaldytuvą.

Pagrindinė varškės ir sūrio masė:

  • 3 pakeliai varškės;
  • 400 g kreminio sūrio;
  • 1 apelsino žievelė;
  • 140-150 g cukraus;
  • 3 dideli kiaušiniai;

Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Juos išmaišykite šluotele arba trumpai plakite plaktuvu.

Kepimas:

Ant pagrindo užtepkite sluoksnį „I love eco“ žemės riešutų sviesto ir pasirinkto tos pačios linijos džemo. Supilkite ant viršaus varškės ir sūrio masę ir kepkite apie 1 val. 160 laipsnių temperatūroje. Atvėsinus palaikykite per naktį šaldytuve. Skanaus!

TOP naujienos

Horoskopai sausio 19 dienai

AVINASJūsų sveikata šiandien gali būti nekokia. Jei norite kuo greičiau atgauti jėgas ir pasitikėjimą savimi, visų pirma turite nustoti jaudintis. Visa kam turėkite kantrybės...

Viena vertingiausių mėsos rūšių: išbandykite ant griliaus netikėtą mėsainių receptą su triušiena

Triušiena – viena liesiausių ir mažiausiai riebalų turinti mėsos rūšis. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, dėl šios priežasties žmonėms, kurie valgo mėsą, vertėtų...

Augantis bankrotų skaičius – artėjančios krizės pranašas?

Vienas iš ekonomikos sveikatos rodiklių – bankrotų skaičius. Lietuvos statistikos departamento skelbiami naujausi duomenys rodo, kad per pastarąjį pusmetį, palyginti su atitinkamu praėjusių metų...

Profsąjungų nariams, socialinių paslaugų įstaigų darbuotojams, didėja atlyginimai

Socialinių paslaugų įstaigų darbuotojams, priklausantiems profesinėms sąjungoms, už įgytą vyresniojo socialinio darbuotojo kvalifikacinę kategoriją papildomai 5 procentais didinama pareiginės algos pastovioji dalis. Prieš pensinio...

Gruodžio 25 dienos horoskopas

AVINASJūs turite pakankamai patirties ir išminties, kad sugebėtumėte naujai pažvelgti į jums duotą užduotį. Neslėpkite savo sugebėjimų. Kuo daugiau laiko skirkite namams ir vaikams. JAUTISNedarykite iš musės dramblio. Savaitgalis bus sugadintas, jei nuolat bambėsite dėl...

Molėtų rajone nuo kelio nuvirtusiame traktoriuje rastas mirtinai traumuotas vyras

Kovo 25 d. apie 17 val. 59 min. Molėtų r., Kaniūkų k., pastebėtas nuvažiavęs nuo kelio į griovį traktorius „Belarus 1025 Turbo“, kurio viduje rastas mirtinai traumuotas (prispaustas) vyro (g. 1967 m.) kūnas. Pradėtas ikiteisminis...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS