7.7 C
Molėtai
Ketvirtadienis, 22 balandžio, 2021

Vėžį suvaldęs verslininkas Ž. Grigaitis: „Nesiruošiu lenktyniauti su laiku“

Ar jau skaitėte?

Skaitomiausi

Ne paslaptis, jog žinomo šalies verslininko Žilvino Grigaičio kasdienybė kupina įvairiausių spalvų. Prabangūs renginiai, egzotinės kelionės ir gyvenimas tarp dviejų kontinentų ne tik vyrui suteikia galimybę pažinti pasaulį, bet ir dovanoja ne vieną įsimintiną istoriją. Tačiau bėgantis laikas neišvengiamai palieka savo žymes vyro gyvenime ir sveikatoje, tačiau Žilvinas tvirtai įsitikinęs neketinantis lenktyniauti su laiku.



Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus žadins ir rytą praleisti kartu kvies savaitgalio ritualu tapusi kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Dėl šalyje įvesto karantino, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, šį projektą kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą, dėl geresnio kulinaro vardo, stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras tenka kviestinei žvaigždei, kuri, įvertinusi abu patiekalus, išrenka jam skanesnį.

Verslininkas Žilvinas Grigaitis.

Tryliktojo sezono namuose, modernių virtuvės baldų salone „Vokė-III“ įkurtoje improvizuotoje laidos studijoje tarp laidos vedėjų užvirs azartiška dvikova, kurios teisėju taps žinomas šalies verslininkas Žilvinas Grigaitis. Žinodami Žilvino atsakingą požiūrį į mitybą, laidos šefai ruoš du sveikus patiekalus iš produktų, kuriuose gausu polifenolių: Ilona gamins gardžius vištienos filė kepsnelius, įdarytus daržovėmis, o Dilanas visus nustebins „Kamado Bono“ kepsninėje ruoštu žalioje arbatoje apvoliotu tuno kepsniu su brokolių tyre ir citrusiniais vaisiais.

Kone visą pasaulį apkeliavęs Žilvinas Grigaitis ne kartą lankėsi prabangiausiuose restoranuose ir drąsiai gali vadintis gurmaniško bei išlavinto skonio savininku. Visgi, su pilnėjančiu ragautų skonių bagažu, vyras vis dažniau supranta paprastų patiekalų vertę ir naudą sveikatai.

„Buvo gyvenime laikas, kai norėjau pabandyti viską: nuo „Michelin“ restoranų, iki ištaigingiausių laivų, tačiau su laiku ateinu iki tokios gyvenimo tiesos, kad kuo paprasčiau, tuo skaniau. Mėgstu paprastą maistą, o natūralūs produktai – man yra priimtinesni. Nesu abejingas žuviai, vienas iš firminių mano patiekalų yra silkė su burokėliais ir taip pat be galo mėgstu sriubas“, – laidoje pasakos Ž. Grigaitis.

Prieš pusmetį garbingą 50-metmečio jubiliejų atšventęs Žilvinas tvirtina, jog gyvenimas jam niekuomet negailėjo iššūkių. Vienas sudėtingesnių etapų buvo tuomet, kai prieš trejus metus išgirdo prostatos vėžio diagnozę. Būtent tai paskatino vyrą daugiau dėmesio skirti savo sveikatai, rūpintis mityba ir kruopščiai rinktis maisto produktus.

„Gyvenimas man pažėrė visokių išbandymų. Lėkimo kupinas gyvenimo tempas, kuomet pusryčiaudavau Vilniaus oro uoste, pietaudavau Paryžiuje, o vakarieniaudavau Londone – nemenkai atsiliepė sveikatai. Iš gražiai atrodančio greito maisto organizmas negauna reikalingų maistinių medžiagų, dėl to man tai tapo nepriimtina. Būtent šis veiksnys paskatino mane domėtis ir atrasti sau tinkamą pilnavertį pakaitalą – maisto papildus, kuriuose būtų reikiama polifenolių dienos dozė“, – atviraus Ž. Grigaitis.

Polifenoliai – tai augaluose randamos bioaktyvios medžiagos, pasižyminčios priešvėžinėmis, antiuždegiminėmis savybėmis. Jų gausu kakavoje, uogose, pupelėse, špinatuose, ryškios spalvos daržovėse ir vaisiuose, tačiau Jungtinės Karalystės nacionalinis „Pomi-T“ tyrimas, kuriam vadovavo Kembridžo universiteto profesorius onkologas Robertas Thomas, nustatė, jog būtent kapsulėje patalpinti keturi polifenolių gausūs visadaliai produktai – brokoliai, granatai, ciberžolė ir žalioji arbata – aktyvina imuninę sistemą, slopina uždegiminius ir vėžinius procesus.

Tačiau norint organizmą praturtinti reikiamu polifenolių kiekiu, per dieną tektų suvalgyti kelis kilogramus brokolių ar išgerti tris litrus arbatos, o tai kone kiekvienam yra sunkai įvykdoma misija. Siekiant tai palengvinti, mokslininkai sukūrė unikalų maisto papildą, į kurio kapsulę sutalpinti polifenoliai veikia sinergetiškai, sustiprindami vieni kitų poveikį.

Jau visus metus pasaulį sukausčiusi COVID-19 pandemija priminė visiems apie stipraus imuniteto ir sveikatos reikšmę. Žilvinas Grigaitis atvirauja, jog šis laikmetis turėtų būti visiems gera pamoka, skirta įvertinti kas gyvenime yra svarbiausia ir kas mus supa aplinkui.

„Mes gyvename tik vieną kartą, todėl svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokie žmonės yra šalia mūsų, kaip mes patys savimi rūpinamės, ką valgome, ką turime. Norisi, kad būtų mažiau lenktynių. Aš su niekuo nelenktyniauju ir nesiruošiu lenktyniauti su laiku. Kiekvieną dieną atsikėlęs sau pasakau, jog tai yra dar viena nuostabi diena. Gali būti šalta, gali snigti, gali šviesti saulė, bet viskas priklauso tik nuo to, kas yra mūsų viduje. Mes turime būti laimingi vien dėl to, kad dabar esame čia, o rytoj ateis nauja diena, su naujais iššūkiais“, – atviraus Žilvinas.

Kaip pasikeitė Žilvino gyvenimas sulaukus 50-ies metų, kokiais planais jis gyvena dabar ir kuris – Ilonos ar Dilano – patiekalas jam patiks labiau – sužinosime jau šį šeštadienį, 8:30 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją!

Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ sėkmingai pradėjo 13-ąjį sezoną, kuriame laukia dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stos ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.

Auksė Šapelytė
TV TOPAS
Projektų koordinatorė

Balandžio 21-oji, trečiadienis, Sekretorės (biuro administratoriaus) diena

Balandžio 21-oji, trečiadienis, 17 savaitė. Saulė teka 6.02 val., leidžiasi 20.34 val. Dienos ilgumas 14.32 val. Mėnulis (priešpilnis). Nauja audioknyga: „301 patarimas geram darbuotojui ir blogam”. Autoriai: Mantas Tvarijonavičius, Sakalas Uždavinys. »Pasiklausykite 35 min. nemokamai! Vardadieniai: Akvilė, Amalija, Anzelmas,...

Sriubos – puikus būdas praturtinti pavasarinį racioną: kaip paruošti nesugaištant laiko?

Sriuba yra idealus pasirinkimas ieškantiems sveiko, lengvo ir skanaus maisto. Visgi sriubų ant pietų ar vakarienės stalo neretai atsisakoma dėl laiko joms pagaminti stokos. Ir nors iš pirmo žvilgsnio sriubų receptai gali atrodyti išties...

Po gana šilto trečiadienio, ketvirtadienį orai ims bjurti

Balandžio 21-os dieną daugelyje rytinių rajonų trumpai palis, vietomis galima perkūnija. Vėjas vakarinių krypčių, 6–11 m/s. Temperatūra 12–17, pajūryje 9–11 laipsnių šilumos. Balandžio 22-os naktį vietomis nedidelis lietus, dieną daug kur trumpi krituliai, daugiausia lietus,...

Horoskopai balandžio 21 dienai

AVINASPalikite viską taip, kaip yra. Susidūrėte su kažkokiomis itin sunkiai įveikiamomis problemomis. Permainos, iš kurių daug tikitės, veikiausiai atneš tik nusivylimą. Pasistenkite viską nuleisti juokais. Geras SUDOKU, čempionatas čia » JAUTISĮsiklausykite į kitų nuomonę. Jei ir...

Prasideda drėgnesnių orų laikotarpis, šiluma pamažu slūgsta

Balandžio 20-os dieną bus debesuota su pragiedruliais. Daug kur, daugiausia rytiniuose rajonuose, trumpai palis. Vėjas šiaurės rytų, šiaurės, pajūryje šiaurės vakarų, 5–10 m/s. Temperatūra 12–17 laipsnių šilumos. „Juodos“ kasos ir „pamiršti“ čekiai – kas galėtų...

Horoskopai balandžio 20 dienai

AVINASLaikini sprendimai galų gale sugadins visą reikalą nebepataisomai. Blogiausia, ką dabar galite padaryti - tai tiesiog viską mesti kaip yra ir kišti galvą smėlin. Stenkitės dirbti galva, o ne rankomis ar kojomis. JAUTISJūsų tylų balsą...

Minime česnakų dieną: kokios jų paruošimo gudrybės slypi socialiniuose tinkluose

Lietuvių liaudies patarlė byloja, kad česnakas išgydo devynias negalias. Ir nors jo naudą – imuniteto stiprinimą, cholesterolio mažinimą ar kraujo spaudimą – jau seniai įrodė modernusis mokslas, apie šios daržovės išskirtinumą buvo žinoma dar...

Mamos ir dukros istorija: kuria ateitį mažame mieste

Kasmet vis daugiau lietuvių palieka gimtuosius miestelius ir išvyksta ieškoti laimės į judrius didmiesčius, tačiau nemaža dalis nusprendžia likti savame krašte vedini saugumo, ramybės ir stiprios bendruomenės vertybių. Meilės gimtinei bei darbui pavyzdžiu tapo...

Nuolatinis karantino palydovas – akių sausumas

Karantino metu daugelis iš mūsų buvo priversti dirbti ir mokytis iš namų, gyvą bendravimą išmainyti į pokalbius vaizdo skambučiais. Kauno „Kardiolitos klinikų“ Akių ligų centro gydytojos oftalmologės Ritos Žilienės teigimu, gyvenimo pokyčiai netruko palikti...

„Plius“ dydžio drabužius kurianti E. Vitulskienė: „Figūra yra mūsų turtas, kurį reikia parodyti“

Savo vardo mados namų įkūrėja Erika Vitulskienė buvo kone pirmoji, drąsiai sugriovusi figūros grožio standartus šalies mados pasaulyje. Ėmusi kurti „plus size“ drabužius, ji įrodė, jog nepriklausomai nuo turimų apimčių, kiekviena moteris gali atrodyti...

Neregimi karantino užkulisiai: žmonės drastiškai ninka į žalingas priklausomybes

Visą pasaulį sustabdžiusi COVID-19 viruso pandemija ne tik pakirto medicinos sritį bei smogė šalių ekonomikai, bet ir neigiamai paveikė žmonių psichologinę būklę. Ne veltui skelbiama, jog padaugėjo šeimyninių konfliktų, skyrybų, žmonės vis labiau įninka...

Balandžio 19-oji, pirmadienis

Balandžio 19-oji, pirmadienis, 17 savaitė. Saulė teka 6.07 val., leidžiasi 20.30 val. Dienos ilgumas 14.23 val. Mėnulis (jaunatis). Nauja audioknyga: „301 patarimas geram darbuotojui ir blogam”. Autoriai: Mantas Tvarijonavičius, Sakalas Uždavinys. »Pasiklausykite 35 min. nemokamai! Vardadieniai: Aistė, Eirimas, Elfegas,...

Šiandien aukščiausia temperatūra sieks 14–19 laipsnius šilumos

Šiandien debesuotumas po truputį didės. Pietiniame šalies pakraštyje kai kur trumpai palis. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės rytų, rytų krypties vėjas. Aukščiausia temperatūra sieks 14–19 laipsnius šilumos. Balandžio 20-os naktį kai kuriuose rytiniuose rajonuose, dieną daug...

Horoskopai balandžio 19 dienai

AVINASLaikini sprendimai galų gale sugadins visą reikalą nebepataisomai. Blogiausia, ką dabar galite padaryti - tai tiesiog viską mesti kaip yra ir kišti galvą smėlin. Stenkitės dirbti galva, o ne rankomis ar kojomis. Perkamiausios Audioknygos » JAUTISJūsų...