Geltonos, raudonos, žalios, violetinės, purpurinės ar juodos slyvos pasižymi maloniai kontrastuojančiu saldžiarūgščiu skoniu, jaučiamos šiek tiek pikantiškos natos. Atėjus šių vaisių sezonui, sveikatai palankios...
Paprikas į Europą atgabeno Kristupo Kolumbo įgula ir nors šią ekspediciją bei šiuolaikinį europiečio stalą skiria ne vienas šimtmetis, paprikos iki šių dienų vis...
Triušiena – viena liesiausių ir mažiausiai riebalų turinti mėsos rūšis. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, dėl šios priežasties žmonėms, kurie valgo mėsą, vertėtų...
Nektarinai pradėti auginti jau senovės Kinijoje, kai maždaug prieš 2 000 metų persikų sode įvyko atsitiktinė genetinė mutacija, po kurios atsirado vaisius lygia odele...
Vasarą lengva primiršti sveikatai palankius principus. Vis dėlto, anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, moksleiviai bei studentai, nesugrįžę į tinkamą mitybos ritmą, mokslo metus...
Kava – amžius skaičiuojantis ir mitais apgaubtas tonizuojantis gėrimas, pasak legendos, dar devintame amžiuje atrastas Etiopijoje, kai vienas piemuo pastebėjo, jog paėdusios uogų nuo...
Per dieną patartina suvalgyti ne mažiau kaip 5 porcijas vaisių ir daržovių, tačiau daugeliui vaikų, o ir suaugusiųjų, tai būna sudėtinga užduotis. Tam puiki ir sveikai...
Vasaros metu dažnai padaugėja progų, kurių metu valgome įvairius saldėsius. Nesvarbu, ar tai būtų šokoladas, ar pyragas su ledais – šiuos gardumynus derėtų valgyti...
Mes naudojame slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.GeraiDaugiau informacijos