Iš žiemos miego atgimstanti gamta pažadina džiaugsmą bei norą švęsti. Pirmąjį sekmadienį po Velykų, balandžio 16-ąją, švenčiama dar viena pavasario šventė – Atvelykis, liaudyje...
Velykos neatsiejamos nuo kiaušinių dažymo ir namų puošybos įvairias raštais išdailintais margučiais. Dažnai po Velykų jų lieka visa pintinė, bet neskubėkite kiaušinių išmesti –...
Viena laukiamiausių ir didžiausių metų švenčių – Velykos jau visai šalia. Kaip ir kasmet prie valgiais nukloto stalo susirinks šeimos, giminės paminėti šią gražią,...
Per Velykas ant dažno šventinio stalo rastume tiek baltos mišrainės dubenį, tiek virtą liežuvį majonezo bei krienų pataluose, o ir įdaryti kiaušiniai be majonezo...
Pusryčiai – raktas į gerą savijautą. Dietistė Indrė Trusovė įsitikinusi, kad nuo jų priklauso, kaip jaučiamės visą likusią dieną. Tiesa, anot jos, klasikinio ryto...
Gimtadieniai, Velykos ar kitos šventes prieš daugiau nei tris dešimtmečius neabejotinai atrodydavo kitaip nei dabar. Tėvai dar tikrai prisimena, kad kai kurie patiekalai buvo...
Balandėliai – daugeliui vienas iš mėgstamų vaikystės patiekalų, bet norint patiems juos pasigaminti, reikia prisiruošti. Todėl savaitgalio pietums daug greičiau galima išsivirti troškinį, kuriame...
Ateina metas, kai norisi savo įprastą žiemos racioną papildyti šviežiomis, ryškiomis spalvomis akis džiuginančiomis daržovėmis. Nuo kovo mėnesio prekybos centruose jau galima įsigyti šviežio...
Fermentuotam gėrimui, kurio tėvyne laikoma Kinija, jau tūkstančiai metų, bet populiariu Europoje jis tapo palyginti neseniai. Ne vienas prisimena, kaip vaikystėje „arbatos grybu“ vadinta...
Šeimai pagaminti ne tik sočius, skanius, bet ir pigius pietus kartais gali būti iššūkis. Tačiau dietistė bei nuomonės formuotoja Indrė Trusovė sako, kad atsakingai...
Mes naudojame slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.GeraiDaugiau informacijos