5.4 C
Molėtai
2024 / 04 / 18
Pradžia žymės Maistas

Etiketė: maistas

Jau trūksta idėjų moksleivių pusryčiams? Pasigaminkit juos išvakarėse – sutaupysite laiko,...

Kam ryte netrūksta laiko, o ypač, kai reikia į mokyklą suruošti ir vaikus? Pagudraukite ir pusryčius pasiruoškite iš vakaro – juos pasigaminti bus labai...

Paprastai, kad net vaikui būtų aišku: kodėl reikia valgyti obuolių ir...

Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – ženklas, kad jau žengiame į rudenį. Vis dar šiltą, tačiau jau dovanojantį rudeniškų simbolių, tokių kaip obuoliai, kriaušės...

Apie sviestą: panaudojamas ir namų priežiūroje, ir grožio procedūroms

Mažai kam žinoma, jog anksčiau sviestas buvo naudojamas žvakidžių, virtuvės reikmenų ar papuošalų poliravimui ir apsaugai: nedideliu kiekiu sviesto, užteptu ant skudurėlio, galima nublizginti...

Vienintelis atvejis, kai ant maisto atsiradęs pelėsis tampa delikatesu: dietologė įvardijo...

Pelėsinio sūrio gamybos technika atsirado visiškai atsitiktinai: pastebėta, kad švieži sūriai, laikyti vėsiuose bei drėgnuose urvuose, įgydavo tam tikrą pelėsį. Laikui bėgant, sūrininkai suprato,...

Lietuva turi naują picų valgymo čempioną, kuriam iššūkį metė keliautojas Aurimas...

Ketvirtadienį Palangoje įvyko antrus metus iš eilės surengtas Express Pizza picų valgymo čempionato finalas. Iš daugiau nei 200 dalyvių čempiono titulą iškovojo mažeikiškis Vytas...

Mikologės grybavimo strategijos: kur mėgsta augti baravykai ir kaip nepasiklysti miške?

Miško paklotei pakankamai sudrėkus ir dosniai pašilus, susidaro tinkamos sąlygos išaugti puikiam grybų derliui. Tačiau, prieš griebiant pintines ir peiliukus, reikėtų apsvarstyti, ar esame...

Ką valgyti liepą: 5 šviežios gėrybės, kuriomis šį mėnesį verta mėgautis...

Liepą akys jau raibsta nuo daržovių, vaisių ir uogų gausybės. Kurias žinovai pataria rinktis, kad džiaugtųsi ir organizmas, ir piniginė? Juk ne paslaptis, kad...

Nenoriai geriate vandenį? Dietologė atsakė, ką turėtumėte valgyti per karščius

Ruošiantis iškylauti kartais tenka pasukti galvą, ką įsidėti desertui, mat karštyje maistas greitai genda. Tačiau vaisiai ar uogos – puikus pasirinkimas, o kai lauke...

Grilio vakarėlis už 20 Eur? Misija – įmanoma: bus greita, skanu...

Vasara Lietuvoje neilga, tad grilį lietuviai kuria bet kokiu oru – ir kaitriai saulei spiginant, ir tenkant uždengti jį nuo lietaus. Mėnesio pabaigoje ne...

Bonos Sforcos įkvėpti dvariškosios lietuvių virtuvės pokyčiai: nuo „vargo“ agurkų iki...

Prieš daugiau nei 500 metų į Lietuvą iš Italijos atvykusi Lenkijos karalienė ir Didžioji Lietuvos kunigaikštienė Bona Sforca neretai įvardijama kaip asmenybė, kurios atvykimas...