Etiketė: mitybą
Kruasanų dieną – keli lengvi receptai
Sausio 30-ąją minima tarptautinė kruasano diena neaplenkia ir Lietuvos – visame pasaulyje mėgstami sviestiniai rageliai yra vieni iš dažniausiai šalies gyventojų perkamų kepinių. Vien...
Susirgus geriate sultinį? Dietologė įvardijo, kam jo vartoti nerekomenduojama
Sultinys įprastai gaminamas vandenyje verdant kaulus, mėsą ar daržoves. Jis gali būti valgomas vienas, tačiau dažnai yra pilamas į troškinius ar padažus. Sultinys ne...
Gyvybės, grožio ir vaisingumo simbolis – granatai: kaip įtraukti juos į...
Vienas seniausių vaisių žmonijos istorijoje yra minimas Biblijoje ir Senovės Graikijos mitologijoje, žinomas liaudies medicinoje, kaip turintis daug naudų organizmui. Sveikatai palankios mitybos konsultantė,...
Staigūs svorio pokyčiai gali atsiliepti sveikatai: atskleidė, kaip to išvengti
2020 m. Sveikatos apsaugos ministerijos atlikto gyventojų mitybos tyrimo duomenimis, daugumos suaugusių lietuvių mityba yra nesubalansuota ir netinkama, o antsvorį ir nutukimą šalyje turi...
Pasekmės, kurios gresia šventiniu laikotarpiu pamiršus save
Artėjant didžiausioms metų šventėms, dažnas pamiršta planuoti ir paskutinę minutę ieškodamas dovanų artimiesiems bei nuolat skubėdamas patiria stresą. Dėl to pamiršta, kaip svarbu pasirūpinti...
„Laimės maistas“ arba ką valgyti, norint užsitikrinti gerą nuotaiką žvarbų rudenį?
Jei atėjus tamsiam ir šaltam sezonui jaučiate, jog vis dažniau esate prastos nuotaikos, tai gali būti pirmasis signalas, jog metas peržiūrėti savo valgiaraštį. Pasirodo,...
Vištienos receptas, kurį dievina Martyno ir Kotrynos Starkų dukros: paruošti paprasta,...
Ant grilio ruošiamas maistas žavi savo įvairove, tačiau jei suaugusiems įtikti lengva, nudžiuginti mažuosius dažnai yra kur kas sunkiau. Šio penktadienio TV3 laidos „Lidl...
Artėjant šventėms gydytoja dietologė dalijasi patarimais, kaip nepersivalgyti ir išlaikyti balansą
Kalėdoms artėjant daugelis pradeda planuoti, kokius patiekalus šiemet gamins ir kaip palepins artimuosius. Visgi, dažniausiai lietuvių namuose šventiniai stalai tiesiog lūžta nuo vaišių gausos,...
Dietologė įvardijo, kokia žuvis palankiausia sveikatai ir kiek jos reikėtų suvartoti
Siekiant subalansuotos ir visavertės mitybos, į savo racioną būtina įtraukti žuvį. Šis maisto produktas turtingas mineralinėmis medžiagomis, vitaminais ir organizmui naudingomis riebalų rūgštimis. Pasak...
Kalbomis apipintas kokosų aliejus: kodėl visgi verta jį vartoti ir kokį...
Nors kokoso aliejaus naudojimas maistui gaminti vertinamas išties prieštaringai, vis daugiau mitybos specialistų giria jo naudą sveikatai. Tačiau, norintiems pajusti tikrąją šio produkto vertę,...